zaterdag 2 augustus 2014

WE GAAN OOK HAKEN!

Omdat het me van diverse kanten gevraagd is gaan we in het najaar ook beginnen met haakles!!
Ook hier weer geldt dat het plaatsvindt in kleine groepjes aan de keukentafel. In principe mijn eigen keukentafel maar op verzoek kan er ook iets anders worden geregeld!

BASISWORKSHOP  HAKEN; voor prille beginners.
In 1,5 (met eventuele uitloop naar 2) uur werken we aan de basis: het maken van lossen, vasten en stokjes. Keren met behulp van een keerlus. Hoe maak je de steken, hoe vermijd je beginnersfouten. Aan
het eind van de les ben je in staat om zelfstandig een werkstuk te maken als bijvoorbeeld een babydekentje, sjaal, kussenhoes of pannenlap. Wat in de les behandeld wordt krijg je na afloop op papier mee naar huis in een duidelijke lesinstructie.

WORKSHOP GRANNY SQUARE; je beheerst de basissteken en wilt een stapje verder.
Granny Squares zijn een traditionele vorm die je vooral veel ziet in Amerikaanse dekens, maar die je ook voor veel andere werkstukken kunt gebruiken zoals tassen, kussenhoezen etc. Je werkt niet heen en weer maar in rondes.
In 1,5 (met eventuele uitloop naar 2) uur leer je hoe je de beginlus maakt met lossen of een magische ring, en hoe je rondes sluit en aan de volgende begint, hoe je nieuwe kleuren aanhecht en hoe je diverse onderdelen aan elkaar verbindt. Ook maken we een begin met het lezen van geschreven patronen en het werken van haakschema's
Na deze les ben je in staat om een lappendeken (baby of tweepersoons) te gaan maken maar bijvoorbeeld ook een driehoeks-omslagdoek.


WORKSHOP PATRONEN HAKEN; je beheerst de basistechnieken en bent toe aan meer complexe vormen en projecten.
We besteden aandacht aan meerderen, minderen, en het maken van ingewikkelder modellen zoals bijvoorbeeld mutsen, babykleding, siersteken, of gehaakte diertjes. Inbreng van de deelnemers is hier leidend.


Het is mogelijk om deze serie als een complete cursus te volgen, maar losse workshops is ook een optie. Richtprijs is 10 euro per les, zelf haaknaald en materiaal meenemen.
Op verzoek kan ik tegen meerprijs ook haaknaalden en garen leveren. Bij sommige cursussen/workshops is (om instructietechnische of andere praktische redenen) altijd materiaal inbegrepen, de prijs is dan hoger maar dat wordt er altijd duidelijk bij vermeld!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten