vrijdag 10 januari 2014

SBS ONTDEKT BREIEN!!

In Shownieuws kwam SBS6 vandaag met groot nieuws: breiwerk is de nieuwste trend. Zelf breien ook, en zelfs onze nationale beroemdheden, de BN-ners, zijn gespot met breiwerk in de handen!
In de uitzendig kwam couturier en showbizz-deskundige Janice met dit verrassende nieuws op de proppen. Dit alles met de boeken Arne en Carlos in de hand. Natuurlijk kennen wij Arne en Carlos al enkele jaren: Noors breien, kerstballen, bloemen, poppen en paaseieren breien; Arne en Carlos hebben er boeken vol over geschreven.
Janice nam ook zelf even de breinaalden ter hand, maar demonstreerde daarmee meteen wat in de uitzending ook al werd vermeld: de huidige generatie beheerst het ambacht niet!!
Helaas lopen Janice en SBS dus een paar jaartjes achter. Maar dit 'nieuws' maakt meteen wel duidelijk dat er in dit land nog best behoefte is aan plekken waar het edele ambacht wordt overgedragen.
Komt dat even goed uit! Regelmatig vinden bij mij thuis cursussen plaats voor de prille beginners om de basis van het breien stap voor stap en degelijk te leren, zodat je een goed uitgangspunt hebt om zelf verder te komen.
En ook voor de meer gevorderde brei(st)ers zijn er van tijd tot tijd cursussen en workshops om bepaalde technieken uit te diepen of samen aan een nieuw soort werkstuk te breien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten