woensdag 15 januari 2014

NIEUWE CURSUSSEN!

Ja het is definitief: de eerste twee cursussen van dit jaar zijn vastgelegd.

Om te beginnen vindt op dinsdag 4 februari een workshop AJOUR plaats.
Deze workshop is geschikt voor brei(st)ers met nog niet zoveel ervaring. Als je in staat bent om op te zetten, af te kanten en rechte steken te breien heb je al genoeg ondergrond om aan deze workshop mee te doen.
Ajour is een methode om je breiwerk op te sieren met geplande gaatjes. Wanneer dit wordt uitgevoerd met heel dun garen en ingewikkelde schema's ga je het kant noemen.
Dit is daarvan een mooi voorbeeld.(Helaas lukt het mij nog niet een nette link naar de bron van deze foto te plaatsen.)



Voor de beginnende ajour breister is dit natuurlijk veel te hoog gegrepen.
In mijn workshop maken we een beginnetje met het principe van de gaatjes en waarom je toch niet een eindeloos aantal steken op je naald krijgt. We passen dit toe op een eenvoudige polswarmer, gebreid op rechte naalden van 4 mm dikte.

Aan het eind van de avond ben je in staat om zelfstandig je werkstuk af te maken en het tweede exemplaar te breien. En .... ben je een prettig mode-accessoire rijker! Van eerdere deelnemers heb ik begrepen dat ze erg in trek zijn bij dochters en kleindochters.
Er zijn in deze workshop nog plaatsen vrij. Deelname kost 10 euro inclusief garen en lesmateriaal.
Voor nadere informatie kun je me altijd mailen of bellen!

Op aanvraag van een aantal cursisten is er ook een cursus KABELEN gepland.
Dit is een cursus van vier avonden, geschikt voor mensen met wat meer ervaring. Opzetten, afkanten, recht en averecht breien worden bekend verondersteld.
De nieuwe techniek wordt in deze cursus wederom toegepast op een setje polswarmers. Polswarmers zijn heerlijk overzichtelijke projecten om een nieuwe techniek op uit te proberen. Relatief snel klaar en het resultaat kun je altijd gebruiken.

Leerdoelen in deze cursus zijn:
- rondbreien met de rondbreinaald (wie dit al beheerst mag les 1 overslaan en krijgt 10 euro korting op de cursusprijs van 45 euro)
- kabelen met de kabelnaald
- symmetrische meerderingen maken (voor de duim)
- rondbreiwerk afkanten zonder 'afstapje'
De inschrijving voor deze cursus is gestart. De cursusdata zijn: 25 februari (les 1, rondbreinaald), 4, 11, en 18 maart. Er is beperkt plaats. Bij grote belangstelling is volgorde van betaling bepalend voor volgorde van plaatsing.

Allemaal te hoog gegrepen, maar wil je graag beginnen met breien? Voor de basiscursus breien verzamel ik doorlopend aanmeldingen en bij voldoende belangstelling wordt in overleg met de deelnemers een cursus van 4 avonden gepland. Daarin leer je de basisvaardigheden: opzetten, recht, averecht, breien van stekenpatronen, afkanten en fouten herstellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten