zaterdag 4 januari 2014

EERSTE AF-JE VAN 2014

De afgelopen dagen heb ik keihard zitten breien aan een werkstuk voor een meisje dat het altijd koud heeft: beenwarmers van heerlijk zachte wol met alpaca! En natuurlijk lekker helemaal tot de knie! Helaas loopt hier niet alle dagen een prachtig fotomodel rond, dus hieronder zie je een 'selfie'. Wat mij betreft mag de winter nu dus beginnen.
Het patroon is van Ravelry en heet Waterlily Legwarmers
Het is gebreid van Fjord Solid van Lammy Yarns, 50% wol, 40% acryl en 10% wol, op drie oplopende maten rondbreinaalden. Lekker warm aan de benen en voelt zacht aan.
Het garen is nogal los getwijnd, en in combinatie met de dikke naalden en de stugge kabel van de rondbreinaald steek je gemakkelijk in de draad in plaats van in de steek.
Het stekenmotief, de gevlochten kabel, maakte het tot aan het eind een interessant werkje.
Hopelijk is de ontvangster er straks blij mee!

Voor de cursus "Sokkenbreien op de rondbreinaald" die voor dinsdag 7 januari gepland is, zijn er nog plaatsen open. Wie snel reageert kan nog meedoen. Je leert omgaan met de rondbreinaald, en de verschillende technieken die nodig zijn om een sok tot een goed einde te brengen. Natuurlijk kun je ook meedoen als je liever op rechte naalden zonder knop breit!

2 opmerkingen: