zondag 9 maart 2014

HET WORDT LENTE!

Je kunt niet altijd breien toch? Daarom vandaag maar eens van het mooie weer geprofiteerd en er met de wandelschoenen op uit getrokken.
Landgoed Heidestein (bij Zeist) was vandaag een aantrekkelijke bestemming. Op zich natuurlijk al, maar vandaag was er ook een rondwandeling met de boswachter en dat is altijd leuk. Ik hou van achtergrond-informatie!
Het landgoed was vroeger privéterrein maar is nagelaten aan Het Utrechts Landschap toen de laatste eigenaren kinderloos overleden.

Natuur is in Nederland zelden vanzelf. Dit bosmeer is door de oorspronkelijke eigenaar uitgegraven, het theehuis op de achtergrond gaf beslist mooi uitzicht.



Vlinders en mieren waren alweer uit hun holen gekropen, het is echt lente!
Een stukje verderop kwamen we op het gebied waar het landgoed zijn naam aan ontleent: het heideterrein waar de schapen dagelijks vrij mogen ronddolen. Vandaag was het druk met dagjesmensen die van de zon konden genieten op de plek waar het bovengenoemde bosven zijn water vandaan krijgt: de wel midden op de heide.
En waar waren al die schapen dan? Die hadden zich verzameld bij de Schaapskooi, waar zij op zondag altijd gevoerd worden, een leuke activiteit om met de kinderen naar toe te gaan.
En zo zijn we toch weer terug bij het onderwerp, want kun je je al voorstellen wat er met het heerlijke vachtje van deze schapen gaat gebeuren?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten