woensdag 16 november 2016

HET IS BIJNA ZOVER!

mijn Maya rokje
Hoever, zul je zeggen? Ik heb het over mogen beginnen aan het breien van mijn nieuwe trui.
Zoals je eerder hebt kunnen lezen had ik mezelf als voorwaarde gesteld dat er eerst een aantal werkstukken moest worden afgemaakt, voor ik weer iets nieuws op de pennen zou zetten.
En tot mijn tevredenheid is dat aardig goed verlopen.
Een steen op mijn maag was natuurlijk het gebreide rokje, dat in de eerste versie door DD te kort was bevonden, en dreigde te worden vermaakt tot een kussensloop. Ik heb de steken van de tailleband opgenomen, daarop een dubbel boordje gebreid met een breed elastiek erin, en bij haar laatste bezoek heeft deze versie groen licht gekregen. De extra tailleband heeft lengte toegevoegd, maar ook een duidelijk gevoel van 'aanwezigheid' rond de heupen zodat er niet steeds gehesen hoeft te worden.

Polswarmers met Noorse Sterren
Tweede afgeronde project
zijn de polswarmers met ingebreide noorse sterren. Hier hoefden alleen nog maar een paar draadjes afgehecht te worden. Helaas bleken dat er iets meer dan verwacht omdat enkele mot-achtige wezens nog wat draadjes hadden doorgeknaagd. Gelukkig niet al te veel maar toch wel een afknapper dat deze nare beesten hun weg hebben weten te vinden naar mijn breisels! AKTIE, harde AKTIE!! De schade was gelukkig gauw hersteld, maar ik wist niet hoe snel ik deze twee moest weggeven want ik wil ze niet meer zien. De ontvangster leek er -ondanks dat de aanleiding bekend was- gelukkig oprecht blij mee.
Pauwenveren sjaal

Afgerond project nummer 3 is mijn Pauwenveren sjaal: hieraan was ik al in april begonnen. Heerlijk genoten elke keer van de prachtige kleuren van deze handgeverfde sokkenwol. Het patroon komt van Knitty en ik kan het van harte aanbevelen ;). Het kleurverloop komt heel mooi tot zijn recht door de verkorte toeren waaruit dit patroon is opgebouwd.Hopelijk blijven die rotbeesten daar nu verder af!


Als vierde voltooid project kan ik hier noemen de boekenlegger in Dubbele Breitechniek. Ik weet niet eens meer hoe lang die al op de pennen stond, want daarvan heb ik destijds geen project aangemaakt in mijn Ravelry account. En wie leest er tegenwoordig nog papieren boeken? Ja ik! Je ziet hier 1 motief uit de serie Harry Potter (het huisembleem van het huis Griffoendor), en destijds had ik het vaste voornemen om de hele serie van 4 te maken. Daar denk ik intussen anders over. Maar helaas heb ik wel weer een nieuwe serie opgestart. Bij het voorbereiden van de Dubbel Breien lesavonden stuitte ik op een setje van 4 onderzetters met kaartsymbolen, en die zijn natuurlijk te leuk (voor iemand als ik die ook erg van kaartspellen houdt) om niet als voorbeeldwerkje te gebruiken. Tja, die moeten dan wel alle vier!

Wel vond ik dat ik intussen voldoende vorderingen had gemaakt om een start met mijn nieuwe trui te mogen maken. Keurig ben ik begonnen met het breien van een proeflapje. Het patroon gaat uit van 23 steken per 10 cm. Als je een proeflapje gaat breien, moet je ruim meer steken opzetten dan de beoogde 10 cm. Het meten moet namelijk gebeuren in het midden van je proeflapje, omdat de randen vaak net wat onregelmatiger worden, en dus geen goede voorspelling doen over je uiteindelijke resultaten. Helaas bleek mijn proeflapje niet helemaal overeen te komen met het patroon: 27,5 steken per 10 cm. Ik brei er nog een voor alle zekerheid, en zal daarna waarschijnlijk flink moeten rekenen om toch mijn beoogde trui te kunnen gaan maken met dit garen. Want deze twee zijn in mijn hoofd voor elkaar bestemd. Daar gaat dus nog wel wat energie in zitten!

2 opmerkingen:

  1. Jij hebt hard gewerkt. Ik ben erg benieuwd naar je trui? Naar het model en het garen, maar we gaan het vast zien. Succes met rekenen en veel plezier met het breien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Annemarie voor je compliment! Het model van de trui is Drijfhout door Isabelle Kraemer. Beschreven in de vorige post. Volgende keer zal ik een foto van de wol publiceren ;)

      Verwijderen