woensdag 30 januari 2019

BREIDUIM

Ik had er over gelezen, maar nu is het mij ook overkomen..... Zo fanatiek aan het breien geweest dat het lichaam is gaan protesteren.

De oorzaak was mijn Eloïse trui. Het patroon is te vinden op de pagina van Drops Garnstudio. Ik had dit patroon al jaren eerder gezien; het groene alpaca garen had ik ook al jaren in huis, maar soms kan het wat tijd kosten voordat patroon en garen samen in het juiste geestelijke bakje vallen. Ik was vooral erg weg van de pas met de gerimpelde randjes.

Toen het project gekozen was, was ik ook vastbesloten om deze trui af te hebben voordat
1: het me alweer zou gaan vervelen
2: de motten me voor zouden zijn (zoals met mijn Drijfhout trui)
3: het truienseizoen alweer voorbij zou zijn.
Ik heb dus elke gelegenheid aangegrepen om mijn trui een stukje vooruit te helpen. Dat was niet moeilijk: hij wordt van onder af in het rond gebreid, en minstens 3/4 is het dus een kwestie van zonder al te veel nadenken rechte steken blijven breien. Kan dus overal mee naar toe, zo lang je af en toe even meet of je al aan de armsgaten toe bent.
Ik heb overigens wel wat meer lengte genomen voor het lijf en de mouwen dan in het patroon stond, en dat was maar goed ook. Als referentie daarvoor heb ik twee geslaagde truien genomen die ik al veel eerder gebreid had, namelijk deze en deze. Deze twee draag ik allebei al jaren met veel plezier, maar kan ik je helaas niet in mijn eigen uitvoering op de foto laten zien.
Het harde werken had resultaat: in 3,5 week was mijn trui klaar. Grotendeels met dubbele draad gebreid op een 4 mm rondbreinaald. Maar denk maar niet dat dat ontspannen breit: je moet bij elke steek blijven opletten of je wel met beide draden hebt omgeslagen.
Ik was dus heel blij met mijn trui. Tot ik na enige tijd begon te merken dat mijn rechterduim niet meer soepel bewoog, en in beide gewrichten knakte als ik hem gebruikte. En eigenlijk trok er ook wel een pijntje door tot aan mijn elleboog. Geen tenniselleboog maar een breiduim dus. Overbelaste spieren/pezen gaan protesteren! De remedie? Ontzien en wachten tot het over is.
Voorlopig wordt hier in huis dus niet tot nauwelijks gebreid, wat best moeilijk is. Die leuke sokken wil ik ook een keer af, en met 1 toer per dag gaat dat nog maanden duren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten