vrijdag 30 juni 2017

PLANNEN VOOR HET NAJAAR

De zomer moet eigenlijk nog beginnen, maar toch heb ik alweer een opzetje gemaakt voor de breicursussen in het najaar. Dat komt omdat een deel van de plannen ook dit jaar weer is opgenomen in het cursus aanbod van Van Houten & CO, en daarvoor moeten de persen al ver van te voren aan het draaien worden gezet.
De Basiscursus Breien was dus de eerste die concreet in mijn agenda terecht kwam. Daaromheen wilde ik graag een paar ideeën van mezelf kwijt, ideeën waar ik hopelijk ook mijn eerdere cursistes een plezier mee doe.
Dit is eruit gekomen:
1. Een cursus Sokken Breien vanaf de teen in 4 lessen.
Bij het breien van sokken vanaf de teen komen andere technieken van pas dan wanneer je bovenaan bij de boord begint. In deze cursus leer je een speciale onzichtbare opzet, symmetrisch meerderen tot voldoende wijdte voor de voet, een hiel met spie, en een bijzondere, extra elastische methode van afkanten. Behalve dat heeft deze sok een aardig sierpatroon met rechte en averechte steken.
De rondbreinaald is, net als bij de andere sokkencursus, het aangewezen gereedschap. Wie nog niet eerder met de rondbreinaald heeft gewerkt mag zich aanmelden voor een voorbereidende workshop waarin het breien met de rondbreinaald in 1 avond wordt bijgebracht.

2. Een cursus Fair Isle in 6 lessen. We breien een setje van een muts en wanten met ingebreide Noorse motieven. Ook hier wordt weer met de rondbreinaald gewerkt. Eventueel kan ook los worden ingeschreven op één van beide projecten.


3. De Basiscursus Breien, 5 lessen. Hier leer je de beginselen van het breien: opzetten en afkanten, recht en averecht, meerderen en minderen. Verder komt ook fouten herstellen, materiaalkennis en lezen van werkbeschrijvingen en teltekeningen aan de orde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten